Научне активности наставника и сарадника факултета

Признање "Капетан Миша Анастасијевић"

Агенција Медиа Инвент из Новог Сада, Новосадски Универзитет и Привредна комора Војводине, традиционално од 2000.године заједнички додељују истакнутим стручним и научним радницима признање „Капетан Миша Анастасијевић“.
Добитник признања за висок ниво образовања младих и афирмацију хотелијерства и туризма у Србији и Региону је декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу,проф.др Драго Цвијановић.
У присуству великог броја привредника,медија и гостију ,у хотелу „Соларис“ у Врњачкој Бањи признање је уручено представницима Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи који су у име декана примили ово истакнуто признање.

ФОТО:

Опширније: Признање "Капетан Миша Анастасијевић"

Проф. др Драго Цвијановић: "Рурални туризам у функцији развоја руралних подручја"Центар органске пољопривреде Ужице, организовала је пету зимску школу за пољопривреднике „КАКО ОЖИВЕТИ СЕЛО“, ПОЖЕГА – 2018 у Средњој пољопривредној школи у периоду од 01. До 03. ФЕБРУАР 2018. године.
Предавање на тему „РУРАЛНИ ТУРИЗАМ У ФУНКЦИЈИ РАЗВОЈА РУРАЛНИХ ПОДРУЧЈА“ одржао је проф. др Драго Цвијановић, декан Факултета за хотелијертсво и туризам из Врњачке Бање, Универзитета у Крагујевцу. Осим предавања, које је било веома запажено и одлично примљено од полазника ове школе, професор Цвијановић је дао изјаву и за локалну телевијзију, где је нагласио велики значај свих облика руралног туризма за развој руралних подручја наше Републике.
Договорено је да се потпше уговор о пословно – техничкој срадњи нашег Факултета са Центром органске пољопривреде Ужице и Пољопривредном школом са домом ученика „Љубо Мићић“ из Пожеге.

Проф. др Драго Цвијановић: образовање за већу конкурентност руралних подручја

Наша села, односно рурална подручја имају компаративне предности, а наставни кадар Факултета, у оквиру новог акредитованог смера - Гастрономија, настоји да образовани стручњаци у овој области подигну конкурентност руралних подручја на виши ниво, управо кроз одабир, припремање и сервирање аутохтоне хране и пића и сва потребна знања.

Имајући у виду да наша земља располаже значајним и веома разноврсним руралним ресурсима, те да пољопривреда као делатност не може сама да развија рурална подручја, намеће се закључак да сви облици руралног туризма заиста представљају шансу за бржи развој, не само руралних подручја већ Републике Србије у целини, истиче у разговору за наш лист проф. др Драго Цвијановић, декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.
Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи основан је 2011. године као јединствена високошколска установа овог типа, чији је оснивач Република Србија. Факултет се налази у саставу Универзитета у Крагујевцу, а његова мисија је да постане покретачка снага сектора образовања у хотелијерству и туризму на просторима југоисточне Европе.

Опширније: Проф. др Драго Цвијановић: образовање за већу конкурентност руралних подручја

Дани Универзитетске књигеУниверзитет у Крагујевцу организовао је  промотивно – сајамску манифестацију под називом "Дани Универзитетске књиге".
Циљ манифестације је промовисање факултетског и универзитетског научног и наставног издаваштва.
У оквиру манифестације која је одржана у Универзитетској галерији од 25.-27.јануара 2018.г. Сви факултети у саставу Универзитета у Крагујевцу представили су своја научна издања.

Доц.др Снежана Милићевић: II Београдски туристички форум

Дана 21.12.2017. године oрганизован је II Београдски туристички форум у Сава Центру у Београду, у организацији Туристичке организације Београд. Један од панелиста на форуму била је др Снежана Милићевић, доцент Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу, која је учествовала на панелу под називом „Београд као генератор развоја туристичког производа Србије“. У раду овог панела, уводничар је био Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београд, док су остали панелисти били проф. др Јован Попеску, проф. др Снежана Штетић, Катерини Траптсиони - директорка HelExpo Солун и Биљана Радуловић - председник Скупштине YUTA. Панел је пре свега био намењен представницима туристичких организација, који су дошли из читаве Србије и Републике Српске. 

Проф. др Драго Цвијановић: Међународна научна конференција - SUSTAINABLE AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT IN TERMS OF THE REPUBLIC OF SERBIA STRATEGIC GOALS REALIZATION WITHIN THE DANUBE REGION, Београд

 

У Београду је 14 и 15. децембра 2017. године одржана Међународна научна конференција под насловом: “SUSTAINABLE AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT IN TERMS OF THE REPUBLIC OF SERBIA STRATEGIC GOALS REALIZATION WITHIN THE DANUBE REGION - support programs for the improvement of agricultural and rural development”: Конференцију је организовао Институт за економику пољопривреде из Београда са институцијама из земље и иностранства.
Факултет за хотелијертсво И туризам из Врњачке Бање, Универзитета у Крагујевцу, био је суорганизатор овог скупа и представници Факултета су презентовали два своја рада. У раду скупа, учествовали су доц. Др Дејан Секулић и проф. др Драго Цвијановић.

 

2012. www.hit-vb.kg.ac.rs; хит-вб.кг.ак.срб
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker